Bloggen, Docenten

Kleuters vanaf 2 jaar naar school heeft dat zin?

Larry Cuban is professor Emeritus of Education at Stanford University.

Larry Cuban is professor Emeritus of Education at Stanford University.

Larry Cuban geeft in zijn blog een overzicht van grootschalige onderzoeken in de VS naar pre-kleuterschool onderwijs. Ofschoon de uitkomsten soms tegenstrijdig zijn helt Cuban toch over naar een positief standpunt. Als pre-kleuterschool onderwijs kleinschalig en kwalitatief goed is, heeft het zeker positieve effecten op de latere schoolloopbaan. Jammer dat de aparte opleiding voor kleuterleerkrachten (dat klinkt toch beter dan kleuterjuf) al jaren niet meer bestaat.

https://larrycuban.wordpress.com/2016/05/04/does-pre-kindergarten-education-work-or-not-isabel-sawhill/

Door Jan Lepeltak

Geef een reactie

96 − 93 =

Translate »