Beste lezer,

Ik denk dat ik mijn zomervakantie begin met  van Benedict Wells. Al zijn andere boeken heb ik in een adem uitgelezen, absolute aanraders. In het exemplaar dat ik ga lezen is door hem een speciale boodschap aan mij geschreven, waardoor ik er nog meer van zal genieten

Verder pak ik twee jeugdboeken, ook in het Duits, “Djadi, Flüchtlingsjunge” van Peter Härtling en “Der Pfad. Die Geschichte einer Flucht in die Freiheit” van Rüdiger Bertram in. Twee verhalen over vluchten, Djadi uit Syrie en Rolf uit Nazi-Duitsland. Ik ben erg benieuwd naar de overeenkomsten en verschillen.

Ik neem ook “Die Entdeckung der Currywurst” van Uwe Tim en stel me voor in Hamburg te zijn. De biografie van Alma Mahler-Werfel neem ik ook mee, een mooie Oostenrijkse uit Wenen en o.a. getrouwd met Mahler en later met Werfel.

Ik wil ook nog graag “Het Tienerbrein” van Jelle Jolles en “Klaskit” en “Jongens zijn slimmer dan meisjes” van Pedro de Bruyckere lezen.

Natuurlijk heb ik ook nog wat luisterboeken bij/op Spotify, lang leve de jeugd die ons zo gek kreeg een familie-overeenkomst te sluiten, gedownload.

Klassiek op de achtergrond, ook via Spotify natuurlijk, en lezen maar.

Ik verheug me op een heerlijke zomervakantie.

Fijne zomer.

Geniet er van allemaal.

Liebe Grüße

Renate

rixvoortscreenshot_20180714-122044Renate van Rikxoort houdt van de Duitse taal, de mensen en het prachtige land. Zij geeft Duits op het Rudolf Steiner College in Rotterdam en probeert de leerlingen net zo enthousiast voor de taal en Duitsland te krijgen als zij zelf is.