KomenskyPost info

Onderwijs-influencers 2

Ons jaarlijkse lijstje ging ditmaal over onderwijs-influencers. We hadden niet vermoed dat een en ander zoveel reacties zou opleveren. De reacties betroffen vooral het kleine aandeel van vrouwen in de lijst. De lijst die we hebben opgesteld is natuurlijk arbitrair, wat niet betekent dat we geen criteria hebben gebruikt. Bij onze keuze was de impact van de tweets en blogs van de betrokkenen op het maatschappelijk debat en beleid een belangrijk criterium. Daarbij speelde de combinatie van inhoudelijke diepgang en praktijk ook een rol.

Toegegeven, er staan te weinig vrouwen op de lijst. Karin den Heijer en Eva Naaijkens hadden eigenlijk niet mogen ontbreken. Hier lijkt bij ons sprake van een masculiene blinde vlek. Sinds voorjaar 2018, toen Ankie Cuijpers puur om privéredenen (te volle agenda) uit de redactie vertrok, bestaat de redactie alleen uit mannen en dat wreekt zich duidelijk. Van de andere kant is de zichtbaarheid van vrouwen nogal teleurstellend, meende een actieve reagerende vrouwelijk blogger.

“ach, die lijstjes”, was de relativerende opmerking van een andere twitteraarster

(fout woord, OK). We doen geen oliebollentest, want we geven geen sneren naar anderen. Graag zouden we wat meer vrouwen in ons KomenskyPostteam willen opnemen. Eerdere pogingen hiertoe waren niet succesvol. Ben je geïnteresseerd, mail dan naar info@komenskypost.nl. We nemen dan contact met je op. Meedoen hoeft je niet zoveel tijd te kosten.

Verder wensen wij jullie het allerbeste toe voor 2019,

Jan Lepeltak en Gerard Wegman

Leave a Reply

Thema door Anders Norén