KomenskyPost info

Wie wordt de Onderwijsinfluencer 2021?

Marita Eskes Influencer 2020 foto: Dorieke Fotografie

Er was een paar jaar geleden een jong meisje op de tv die, toen men haar vroeg wat zij later wilde worden, antwoordde: influencer. Het is een interessant verschijnsel die zogenoemde (of moet ik zeggen zogenaamde?) influencers. Maar er is het een en ander veranderd. Inmiddels is het begrip aardig ingeburgerd. We accepteren het als we zien dat er mensen zijn die met hun mening en activiteiten een grote invloed hebben op de ontwikkelingen, ook binnen het onderwijs.

Ook in het onderwijswereldje is sprake van influencers. Ze hebben verschillende achtergronden. Veel influencers zijn leraar. Ze werken in allerlei onderwijsvormen van basisschool tot lerarenopleiding of ze zijn student of onderzoeker op de universiteit, of ouder. Wat ze delen is een grote mate van betrokkenheid en vaak een uitgesproken mening.

We nodigen de lezers van KomenskyPost dit jaar uit een persoon te nomineren voor het predicaat Influencer 2021. Graag met een korte motivatie voor de keuze. Tot zaterdag 18 december kun je je keuze kenbaar maken via info@komenskypost.nl. Op basis van jullie voorstellen stellen we een shortlist samen waaruit de Influencer 2021 door de redactie zal worden gekozen.

We hebben inmiddels een aardig lijstje met eerdere influencers. We denken aan Jan van de Ven, leraar PO en medeorganisator van een van de grootste naoorlogse onderwijsdemonstraties, Jelmer Evers, leraar geschiedenis en lid van het hoofdbestuur van de AOb, Marita Eskes, voormalig leraar PO en auteur en expert op het gebied van het leesonderwijs.

Criteria:

  1. Werkzaam in, of nauw betrokken bij, het onderwijs.
  2. Maakt gebruik van sociale media om een mening te verkondigen en/of ervaringen te delen.
  3. Heeft door zijn/haar werk invloed op het onderwijs en/of de politiek.

Jan Lepeltak

info@komenskypost.nl

Geef een reactie

+ 73 = 79

Translate »