Docenten, ICT

Leren met YouTube

Leren met YouTube

Leren met YouTube -docenten kunnen niet achterblijven  Exacte vakken waren toen ik op de middelbare school zat niet mijn ding. In de klas leek ik het te snappen om vervolgens tijdens de voorbereiding van een toets compleet vast te lopen. Wat zou ik blij zijn geweest met een docent die zijn lessen flipte en hiervan de video’s deelde via YouTube. Nu ik zelf als ouder mijn zonen probeer te begeleiden bij de voorbereiding van toetsen op het voortgezet onderwijs maak ik dan ook dankbaar gebruik van de video’s die door docenten online zijn geplaatst. Een fantastische verzameling vind je via http://video.scholieren.com/ . Er zijn echter ook kanttekeningen te maken. Het bekijken van een video heeft alleen nut wanneer het aansluit bij de aangeboden lesstof en gevolgd wordt door een passende verwerking. Ook op de kwaliteit is soms wel wat af te dingen. Olaf de Groot van Kennisnet geeft in dit artikel een aantal tips waar je op moet letten bij het maken of kiezen van een goede instructievideo.

https://www.kennisnet.nl/artikel/leren-met- youtube-docenten- kunnen-niet- meer- achterblijven/

Tessa van Zadelhoff

Redacteur KomenskyPost

Geef een reactie

71 − 62 =

Translate »