Educatieve master, KomenskyPost info, Radboud Docenten Academie

Amber Walraven influencer 2022

Jelmer Evers, Eva Naaijkens, Marita Eskes en Paula van Manen gingen Amber Walraven voor als KomenskyPost onderwijs influencer van het jaar. Amber Walraven is al jaren actief op sociale media. Ze valt op door haar consistente, maar ook pragmatische opvattingen over didactiek. Zij is universitair docent aan de Radboud Docenten Academie. EDI (expliciete directe instructie) vindt zij belangrijk zonder te vervallen in rabiate opvattingen over evidence based onderwijs. Er is ook ruimte voor andere opvattingen tot aan ontdekkend leren toe. Ook praktijkonderzoek krijgt bij haar een plaats in de opleiding.

Naast het opleiden van eerstegraads leraren doet ze onderzoek naar adaptieve expertise, docent professionalisering en ICT in het onderwijs. In haar bio-cv stelt ze dat ze als onderzoeker geïnteresseerd is in zowel leerlingen als docenten en hoe zij het meeste uit leren en onderwijs kunnen halen. Ze is ervan overtuigd dat onderwijs continu in beweging is en we het steeds kunnen verbeteren door het stellen en beantwoorden van de juiste vragen. Momenteel besteedt zij al haar onderzoekstijd aan het Expeditieteam Lerarenagenda. De app TeacheTapp is onderdeel van dat project.

De redactie

Steun ons ook in 2023. Zie het Molly tekstformulier rechtsonder

Geef een reactie

6 + 4 =

Translate »