Bloggen, Docenten, PO

De zomervakantie van een docent (4)

Er is veel discussie over de werkdruk van een docent en vaak lees je dan dat een docent niet mag klagen, want die heeft toch zoveel vakantie.  KomenskyPost vroeg docenten om als gastblogger de komende weken hun verhaal te vertellen over vakantie en werk.

Door Maike Douglas,
per 1 augustus heeft zij een nieuwe baan als kleuterleerkracht in Vleuten.

 Als ik dit stuk schrijf, heb ik een week vakantie. Een week waarin ik  gigantisch heb bijgeslapen en mijn huis op orde heb gebracht. Ook heb ik geblogd en geluncht met collega’s.

Dat bijslapen is echt nodig. Zoals Arnoud zo mooi beschreef, we zijn gesloopt  aan het einde van het schooljaar. Niet dat andere beroepen minder zwaar zijn, maar ik omarmde mijn bed  maar al te graag.

Mentaal heb ik  de afgelopen dagen het schooljaar en mijn vorige baan afgesloten. Na de zomervakantie heb ik een nieuwe baan in een totaal andere wijk. Afgelopen week had ik nog een lunch met mijn vorige collega’s. Ik leverde mijn sleutel bij ze in, een definitief afscheid.  En alsof mijn nieuwe collega’s het roken kwam ik meteen in een appgroepje (dat nu heel stil is hoor ;)) van mijn nieuwe school terecht.
Ik kreeg ook de jaarplanning voor het nieuwe schooljaar, die ik meteen in mijn eigen (online) agenda heb verwerkt.

Bloggen doe ik het hele jaar door. Ik vind het ontzettend leuk om te doen en het helpt me bij het lesgeven (link naar http://www.jufmaike.nl/waarom-bloggen-mij-helpt-lesgeven/). Deze zomervakantie neem ik twee weken echt totale vakantie, ook van het schrijven dus, maar de andere weken blog ik door.

Ik doe online inspiratie op, schrijf over boeken, over hoe ik het jaar weer opstart en over mijn nieuwe baan.

Ik heb ook wat zakelijke afspraken staan om te praten over eventuele workshops in het nieuwe schooljaar.

Natuurlijk bereid ik me ook goed voor op mijn nieuwe baan. Ik lees blogs terug van mezelf over het voorbereiden op een nieuwe groep. Hop naar de sites van collega bloggers en neem mijn paboboeken nog eens door. Ook struin ik waarschijnlijk uren op Pinterest voor de klasinrichting. Daarnaast lees ik ‘nieuwe’ vakliteratuur deze vakantie, zoals Teach like a champion 2.0 en over de breinontwikkeling van kleuters. Daar zal ik over schrijven, wat me weer helpt als voorbereiding op het nieuwe schooljaar.

Stilzitten? Dat doe ik dus twee weekjes.

Onderuit op (het liefst) een strandlaken in de zon. Met een kinderboek of vakliteratuur in mijn hand, dat dan weer wel. Na die heerlijke twee weken niets doen ga ik snel weer terug naar het schrijven.

In de laatste vakantieweek ontmoet ik mijn nieuwe school en collega’s. En natuurlijk heb ik een paar dagen om mijn nieuwe klas (leuk!) in te richten.

Die zes weken zijn zo om.

Maike Douglas was werkzaam  als leerkracht groep 1/2  en als ICT-coördinator op een basisschool in Zuilen. Per 1 augustus heeft zij een nieuwe baan als leerkracht op een basisschool in Vleuten. Reeds eerder schreven we een artikel over de blog van juf Maike.

Geef een reactie

14 − = 8

Translate »