Beleid, Exacte vakken, KomenskyPost info

Sanders diary (1)

De Sander Dekker Papers

Zijn diepste gedachten in handen van KomenskyPost

“Ben praktisch met twitteren gestopt. Te veel malloten die onder mijn naam tweets gaan versturen. Jet heeft gelijk dat ze er ook bijna niet aan doet. Maar ja, met 4700 volgers zou ik er als minister ook niet aan beginnen. Beetje zielig. Weet trouwens ook niet zeker of dat account van haar is. Ze doet er vaag over. Haar Franse collega Najat Belkacem twittert tegen de klippen op. Leuke frisse jonge vrouw met Arabische roots. Die heeft ruim 500.000 volgers. Ja, zo kan ik het ook. Ze heeft wel effe meer volgers dan Mark met zijn bijna 80.000 volgers en hij is nota bene onze MP. Vind ik wel leuk eigenlijk. Altijd gescherm met die lessen die Mark wekelijks op een vmbo zou geven. En dan nog zonder fotograaf. Die jongens en meiden hebben toch mobieltjes, kom op.
Al dat gezeur dat je via de sociale media meer contact zou hebben met het veld. Moet dat dan? Kijk, elke week een school bezoeken en dat op je hurken gezeten naast een kleuter met een tablet op zijn tafeltje, wat foto’s in de regionale pers en ze zien hoe betrokken je bij het veld bent. Trouwens ,Annet Kil van de onderwijscoöperatie twittert zich tien slagen in de rondte. Laatst bij de Staat van ons Onderwijs zie ik haar tijdens mijn losse presentatie nog twitteren. Dit noem ik pas een vorm van verslaving.
Deze week komt Onderwijs2032 in de kamer. Mijn politieke stunt. Wat een geweldige respons, iedereen praat erover. Gisteren hoorde ik op Radio 1 Paul van Meenen en Ton van Haperen nog heel serieus over het jaar 2032 praten. Geweldig toch. Ja Paul Schnabel kun je om een boodschap sturen. En het is allemaal wetenschappelijk bewezen. Moet ook wel want Paul is als 25 jaar professor zei hij terecht met trots bij Buitenhof. Daar komt nog bij dat iemand van de OECD heeft geholpen dus dan moet het toch echt wetenschappelijk zijn. Wat denkt die mevrouw Heijer wel. OK prof. Scheerens sputtert in zijn analyse wat tegen, maar dat is in Didactief online en dat leest toch geen hond.
Iedereen fijn aan het discussiëren (over twee jaar hoor je er niemand meer over) en intussen jas ik met onze kleine meerderheidscoalitie het lerarenregister er doorheen voor het einde van het kabinet. Paul, Rinda en Liesbeth zijn al om.
Fijne suggestie van mijn eigen “Claire” (die schat noemt mij altijd Frank U. maar dat is te veel eer) om me te laten verklaren dat het onderwijs aan vluchtelingenkinderen zoveel energie kost dat de krimpscholen maar een paar jaartjes moeten wachten, al heb ik dan beleid voor dit voorjaar toegezegd. Met vluchtelingenkinderen zit je altijd goed. Mooie politieke uitruil. Intussen sluiten er elk jaar enkele honderden kleine scholen. Zo lost het probleem zich zelf op. Electoraal zijn die buitengewesten voor mij toch niet interessant.
Binnenkort maar eens op de foto en door de knieën in een klasje met vluchtelingenkinderen! “

  1. Hannes Minkema

    Ironisch bedoeld? Het is een 1-op-1 weergave van de Haagse werkelijkheid! Of dacht je dan onze Sander alleen maar brave gedachten had?

  2. René Franquinet

    Als dit ironisch bedoeld is, waar ik eigenlijk niet aan twijfel, kan ik er wel om lachen…

Geef een reactie

5 + 4 =

Translate »