Beleid, Docenten, KomenskyPost info

Onze top 5 onderwijsinspiratoren van 2017

De redactie van KomenskyPost vond dit de top 5 onderwijsinspiratoren van 2017.

thijs-roovers

1. Jan van de Ven en Thijs Roovers, leraren basisonderwijs, kregen afgelopen zomer bij een demonstratie 75.000 leraren op de been in Den Haag. Zij richtten in december vanuit de groep PO in Actie een nieuwe vakbond op. Jan was ook beoogd voorzitter van de Onderwijscoöperatie, maar de AOb stak daar een stokje voor. Stel je voor, een echte leraar die nog voor de klas staat, dat is niet de bedoeling.

ts2. Tamara Stojakovic.

Zij is lerares Nederlands van het jaar. Op 11-jarige leeftijd met haar ouders overgekomen uit Bosnië om in België enkele maanden veilig het verloop van de oorlog af te wachten en daarna terug te keren. Gelukkig voor het Vlaamse onderwijs bleef ze. Haar positieve, maar ook nuchtere blogs worden veel gelezen. Haar motto: er wordt in het onderwijs te veel gezeurd. Verder positief de schouders eronder.

 

Joost van Heel

3. Joost van Heel, leraar basisonderwijs en kritische ambassadeur van de Onderwijscoöperatie.

Volgens sommigen bij de OC iets te kritisch, werd daarom op non-actief gesteld. Is nu weer aan het werk.

4. Ffelienne-hermanselienne Hermans.

Wat een enthousiaste jonge vrouw! Ingenieur en onderzoeker bij TU Delft, maar vooral ook enthousiasteling op het gebied van programmeren voor kinderen. Werkt als vrijwilliger bij allerlei buitenschoolse activiteiten. Weet echt veel van coding en computers.

hakan-akkas

5.  Hakan Akkas. Leraar van het jaar in Amsterdam.

Een rustige gedreven docent die net als Felienne ook veel tijd stopt in buitenschoolse activiteiten zoals Codedojo. Doet met zijn leerlingen op het Metis Montessori Lyceum vooral aan robotica. Niet zonder succes. Hij en zijn leerlingen hebben via Robocup al heel wat van de wereld gezien.

Geef een reactie

+ 3 = 5

Translate »