De zomervakantie is inmiddels voor een deel van ons land losgebroken. De schooldeur achter je laten en een paar weken het hoofd leegmaken. Even onthaasten, weg die agenda, uitslapen, hopelijk niet in de rij op Schiphol, lekker een boek lezen en soms even KomenskyPost zomerverhalen tot je nemen.

Misschien wil jij wel een bijdrage leveren.

Eerdere jaren vulden we de site al met mooie zomerverhalen: met herinneringen aan avontuurlijke vakantiereizen, schoolreizen of adviezen over boeken die je in de schaduw voor je tentje zou moeten lezen. Dit keer kozen we andere thema’s. Onlangs brachten we het eerste onderwerp al naar buiten: ‘Onderwijsfilms die ertoe doen’. 

We bieden echter nog een tweede onderwerp aan: ‘Herinneringen aan mijn oude school(gebouw‘’. Kort of lang geleden hebben we allemaal aan de andere kant gezeten; niet als leraar voor de klas, maar waren we leerling. Wat herinner je je nog van die school? Bestaat het gebouw nog? Hoe ging het eraan toe? Is er een markant voorval dat je altijd is bijgebleven? Was er iemand die je je nog steeds goed herinnert? Was het fijn om binnen te zijn of op het plein rond te hangen? Heb je er inspiratie opgedaan om te kiezen voor het vak? 

Vroeger was alles beter … of juist niet!

Wij zijn benieuwd naar jullie bijdragen die de komende twee maanden het af en toe aanklikken van KomenskyPost tot een prettig leesmoment zullen maken. 

Wanneer je je verhaal wil voorzien van foto’s is dat heel fijn, plaats ze gewoon in je tekst, maar stuur de fotobestanden ook apart naar ons toe. 

info@komenskypost.nl